otrdiena, 2011. gada 28. jūnijs

RIKA biedrības projekti

RIKA biedrība savu darbību uzsāka ar triju LEADER projektu rakstīšanu. 
Viens projekts, kurā bija paredzēts iepirkt biedrībai aprīkojumu un iegādāties Raiskuma pamatskolas mākslinieciskajiem kolektīviem tautastērpus- tika noraidīts. Viens projekts , kurā ir paredzēta Auciemmuižas apkārtnes labiekārtošana šobrīd var tikt realizēts, jo saņemts LAD finansiālais atbalsts. Trešais projekts uz šo brīdi gaida apstiprinājumu. Tajā bija iecerēts veidot amatniecības inkubatoru kā pakalpojumu, rekonstruējot un aprīkojot šim nolūkam telpas.

Pašu biedru iniciatīva bija 4 veidu nodarbību cikls 2011.gada aprīlī un maijā:
11.aprīlī - ziepju vārīšanas nodarbība, lekcija; 
18.aprīlī - rotu gatavošanas darbnīca; 
2. un 9.maijā ar Lauku atbalsta tīkla finansējumu notika māla darbnīcas 16 stundu apjomā, kuru laikā klātesošie tika iepazīstināti arī ar amatniecības iespējām lauku apvidū plašā nozīmē, kā arī Pārgaujas novada priekšsēdētājs Hardijs Vents stāstīja par novada attīstības plāniem.
Savukārt, 16. un 30.maijā  ar Lauku atbalsta tīkla finansiālo palīdzību, RIKA biedrība piedāvāja apgūt netradicionālo augu audzēšanas noslēpumus, uzaicinot 2 lektores: Zeltīti Kavieri, Līgu Reiteri.

RIKAS biedrības biedru šā brīža iecerē ir no 3.-8.jūlijam noorganizēt Raiskuma pagasta bērnu vasaras nometni. Šim nolūkam tika uzrakstīts projekts VKKF, taču netika saņemts atbalsts. Nometnes organizēšana notiek ar ziedojumu palīdzību. Tas ir labdarības pasākums pagasta  bērniem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru