pirmdiena, 2012. gada 14. maijs

Auciema ezera teritorijas labiekārtošana.


Lauku atbalsta dienests

  2012.gada maijā tiek uzsākti būvniecības darbi Auciema ezera  kanālā pie Auciemmuižas. Šis projekts :” Auciema ezera teritorijas labiekārtošanas 1.kārta, kultūras objektu būvniecība” Nr.11-09-ZL24-Z401102-000002 tiek īstenots ar LAD, Cēsu rajona lauku partnerības, Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF)  atbalstu un Pārgaujas novada līdzfinansējumu.
Kopējās projekta izmaksas ir 19074.44 Ls. Projekta tehnisko projektu izstrādāja SIA „ Marta Saule” , bet būvdarbus veiks: SIA „ ND38”, projekta vadība uzticēta SIA”Mārzeme” . Projektā plānots izbūvēt 115m garu pāļu taku no asfaltētā ceļa līdz Auciema ezera ūdens malai un noslēgt to ar nelielu lapeni gan putnu vērojumiem, gan makšķerēšanai, gan vienkārši dabas ainavas baudīšanai. Pāļu takas paplatinājumā tiks izbūvētas laivu piestātnes(detalizētu tehnisko projektu skat.: rikabiedriba.blogspot.com)Būvniecības darbus plānots pabeigt līdz 2012.gada  1.novembrim.
     Projekta pieteikumu sagatavoja Raiskuma izglītības un kultūras atbalsta biedrība (RIKA) un pēc būvdarbu veikšanas šo objektu tā arī apsaimniekos. Pārgaujas novada pašvaldība RIKA  biedrībai ir iznomājusi zemes gabalu: „Cope” līdz  2021.gadam, saskaņā ar attiecīgajiem normatīvajiem aktiem.

RIKA biedrības
vadītāja  Solvita Lodiņa
115m taka, laivu piestātnes
Putnu vērošanas lapene

Lapenes vīzija dabā



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru