otrdiena, 2011. gada 12. jūlijs

RIKA biedrības organizētā Raiskuma pagasta bērnu nometne : "Septiņas formas, krāsas, skaņas, faktūras, garšas manās sajūtās"

No 3.-8.augustam notika bērnu nometne, kurā piedalījās 28 bērni vecumā no 5 -14 gadiem. 6 pedagogi no RIKA biedrības un 2 bērnu vecāki kā brīvprātīgie palīgi. Nometnē bērni katru dienu piedalījās radošajās darbnīcās, zīmējot gleznas, veidojot vides objektus, sacerot dzeju un komponējot tai klāt mūziku, apguva neparastas lietas dzīvās matemātikas nodarbībās, divas dienas veidoja no māla, vienu dienu gatavoja metāla rotas un vārīja ziepes. Katru dienu bija iespēja peldēties, piedalīties Auciema parka uzkopšanas darbos. Bet vakaros tika gatavotas teātra izrādes. 6.jūlijā nometnes plānā bija izbraukuma diena -lielajiem bērniem plenērs Vidrižos pie mākslinieces Ainas Tobes, bet mazie devās pārgājienā uz Driškina ezeru. Tur viņi mežā satika daudzus pasaku tēlus, kuriem visādi vajadzēja palīdzēt. Vēlāk tika iekurināts ugunskurs un uzcelta telts, kurā varēja paslēpties no lietus.
Neatņemama nometnes sastāvdaļa bija naktstrasīte, kuru mūsu nometnei noorganizēja Straupes rehabilitācijas centra "Saulrīti" bērni un skolotāji. Tā patiesi bija kvalitatīva un izdomas pilna teatrāla darbošanās Auciema ezera naksnīgajos mežos.

 Nometne noslēdzās ar koncertu-prezentāciju vecākiem.  Paldies visiem, kuri palīdzēja nometnes organizatoriskajos darbos!
Nometnes atklāšanā

Pārgaujas novada Domes priekšsēdētājs Hardijs Vents radošā procesā

Kolektīva nometnes karoga apdrukāšana

Vides darbnīca

Gleznošanas darbnīca

Vides darbnīcas Saules pulkstenis
Gleznošanas darbnīca

Izbraukuma plenērs pie mākslinieces Ainas Tobes

Māla darbnīcā

Skaņu ierakstu studijā- komponētāji

Darba prieks pļaujot zāli
Dzīvās matemātikas darbnīca

Dzejošanas darbnīca

Vides darbnīcā

Pasaku takas tēli

Vides instalācijas Auciemmuižas parkā
Nometnes noslēguma prezentācijā - zaķu teātra izrāde

Nometnes noslēguma prezentācijā

Gleznu un keramikas darbu izstāde

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru